Μεταξύ μας τώρα… είσαι έτοιμη να βάλεις τα κλάματα! Πότε έφτασε κιόλας Σεπτέμβρης; Πότε ήρθε η μέρα του αγιασμού; Πότε είναι η επόμενη αργία; Πότε θα ρθουν τα Χριστούγεννα; Πότε θα το πάρεις απόφαση ότι οι διακοπές τελείωσαν;;;

         Ναι! Αγαπάς τα παιδιά! Όλοι το ξέρουμε αυτό! Γι αυτό το λόγο έγινες εκπαιδευτικός! Αν δεν τα αγαπούσες, θα γινόσουν ιατροδικαστής και θα εξέταζες πτώματα! Ας μη γελιόμαστε όμως! Ήδη αισθάνεσαι πτώμα, στο πρώτο άκουσμα του κουδουνιού του σχολείου σου! Δε θες να το πιστέψεις! Σκέφτεσαι ότι έχεις παραισθήσεις! Δεν είναι κουδούνι αυτό, απλά κουδουνίζουν τα αυτιά σου! Ακούς όμως τις ευχές των συναδέρφων «καλό χειμώνα να έχουμε» και σκέφτεσαι από μέσα σου να τους φέρεις την τσάντα στο κεφάλι! Εξακολουθείς να μην πιστεύεις ότι αρχίζει το σχολικό έτος… Βλέπεις τον παπά. Αναρωτιέσαι από μέσα σου, πώς είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να κάνει νηστεία όλη του τη ζωή και να μοιάζει λες και έχει καταπιεί την εκκλησία ολόκληρη, μαζί και τον τρούλο!!! «Θεέ μου, συγχώρα με, αλλά κατάλαβέ με και μένα», μουρμουράς από μέσα σου…

Φυσικά έχει ήλιο που σε βαράει στο κεφάλι, εννοείται πως σ ενοχλεί η ορθοστασία, εξυπακούεται πως κανείς δεν σου δίνει σημασία, μέχρι που … πέφτει πάνω σου μια στάλα αγιασμός! Κι εσύ συνέρχεσαι! «ΕΙΜΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ. ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ», ακούγονται φωνές μέσα στο κεφάλι σου!

Και όσο ο παπάς ραντίζει τα παιδιά, τόσο εκείνα ξεσηκώνονται! Γιατί, παιδιά είναι κι αυτά. Ξεσηκωμένα και χαρούμενα και ζωηρά και γεμάτα ενέργεια! Σε αντίθεση με σένα, που με το ζόρι στέκεσαι όρθια με τις όμορφες γόβες σου!

Και καθώς εκείνα ουρλιάζουν όλα, εσύ λες στο συνάδερφό σου δίπλα σου, ψάχνοντας κάπου παρηγοριά … «αυτά δε θέλουν αγιασμό, εξορκισμό θέλουν»!!!

Μόνο που συνειδητοποιείς ότι ο διπλανός σου δεν είναι κάποιος συνάδερφος που έχει μια  κάποια αίσθηση του χιούμορ, αλλά … ο παπάς που σε κοιτάζει με ύφος βλοσυρό και σου απαντάει «Περάστε από την ενορία μας για μία εξομολόγηση κυρία μου και να έχετε μαζί σας χρήματα για την ανέγερση του Ιερού Ναού μας!», ενώ σε ραντίζει με έξτρα αγιασμό ο οποίος κυλάει στο πρόσωπο και στα ρούχα διαλύοντας το υπέροχο μακιγιάζ σου και αφήνοντας στάμπες στα προσεγμένα σου ρούχα!

Αυτό ήταν! Μόλις συνειδητοποίησες ότι αρχίζει επίσημα το σχολικό έτος!

ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΑΙ!!! Όλα καλά θα πάνε! Κι αν δεν πάνε, εντάξει. Τι είχαμε, τι χάσαμε! Τα παιδιά άλλωστε έχουν ένα μαγικό τρόπο να σε κάνουν χαρούμενη και να βγάζουν από μέσα σου όση αγάπη έχεις. Κι ας σου βγάζουν μαζί με αυτή και το λάδι!!!

Καλή σχολική χρονιά, με πολλή ψυχική & σωματική υγεία!

Μεταξύ μας! Δείτε την ταινία «Ο εξορκιστής» κι έτσι θα καταλάβετε ότι πάντα υπάρχουν χειρότερα!!!