Μείνετε ως το τέλος του άρθρου για να δείτε πως να αποκτήσετε ένα μονόπρακτο της 17ης εντελώς δωρεάν! 

Γλιτώσαμε τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου κι είμαστε άνετοι; Μήπως σκίσαμε με το θεατρικό μας στην 28η κι έχουμε πάρει φόρα;;;; Μας «απειλούν» ότι θα μας δώσουν και την γιορτή της 17ης Νοεμβρίου;;;; Ε λοιπόν, ό,τι κι αν συμβαίνει απ όλα αυτά, εσείς αυτό που έχετε να πείτε είναι : «Φέρτε μου τη 17 Νοέμβρη»!♥

 

«Θεατρικό – Παιδιά – Ελευθερία»! Αυτό θα είναι το σύνθημά μας, για μια επιτυχημένη γιορτή της 17ης Νοεμβρίου, που όσο και να κρυβόμαστε, τα περισσότερα παιδιά, σκέφτονται μόνο ότι θα χάσουν μάθημα! Γιατί, μεταξύ μας, τώρα, εμείς τι σκεφτόμασταν στην ηλικία τους;

Όπως και να χει, το θέμα μας εδώ είναι μια επιτυχημένη γιορτή! Και επιτυχημένη σημαίνει, αφενός να αδημονούν τα παιδιά για τις πρόβες και κατ’ επέκταση για την παράσταση, αφετέρου να κερδίσουμε το κοινό που θα την παρακολουθήσει!

Πώς θα γίνει αυτό; Μα φυσικά κερδίζοντας αρχικά τα ίδια τα παιδιά! Δεν μας απασχολεί τόσο η υποκριτική όσο η συνέπειά τους, η συμβολή και η απόλυτη προσπάθειά τους σε αυτό.

Πριν μερικά χρόνια, μου είχε ζητηθεί από ένα λύκειο, να γράψω ένα μονόπρακτο και να το σκηνοθετήσω, ώστε να το παρουσιάσουν κάποια παιδιά λυκείου! Μερικά από αυτά τα ήξερα βέβαια, γιατί τους είχα ήδη μαθητές στο εργαστήρι μου. Με αυτούς λοιπόν όλα ήταν μια χαρά! Οι υπόλοιποι ήταν λίγο μέσα στη μαγκιά, λίγο στην αρνητικότητα κλπ… Εντάξει, το ήξερα από την αρχή. Και δεν ήταν η πρώτη μου φορά! Μέσα σε μια ώρα όμως τους είχα κερδίσει! Ωωωω και δεν το λέω με καμία δόση αλαζονείας! Πιστέψτε με! Τα δύο ντεπονάκια τα πήρα αμάσητα μετά από την τόση ένταση και τον πονοκέφαλο! Ωστόσο, μέσα από το χιούμορ [επιμένω πολύ σε αυτό] και στο «πάμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό», σιγά – σιγά έως γρήγορα – γρήγορα, γίνανε όλοι μια σούπερ ομάδα κι από κει που άκουγες «ντάααααααξ, ποια είναι αυτή τώρα ρε μάγκα μου», γυρίσαμε στο «κυρία, πότε θα χουμε πρόβα» ή «έχω ένα παλιό ραδιόφωνο του παππού μου, να το φέρω»;;;; Και το ραδιόφωνο έφερε και τον παππού του έφερε και όλο του το σόι στη γιορτή έφερε!!! Εντάξει, στις αρχές τουλάχιστον, υπήρχε και το κομμάτι «χάνουμε μάθημα», αλλά κερδίζαμε στη δημιουργία!

Το μονόπρακτο αυτό, είναι εύκολο, εύπλαστο, μπορεί να ανέβει από μαθητές της έκτης δημοτικού μέχρι και της 3ης λυκείου, έχει εύκολα σκηνικά, ρούχα και χρηστικά αντικείμενα. Διαθέτει κάποιες νότες χιούμορ, ωστόσο περνάει το μήνυμά του!

Μπορεί να διανθιστεί πριν από αφιερώματα, projector με φωτογραφίες και ίσως κάποια ποιήματα, ωστόσο φροντίστε να παρουσιαστεί τελευταίο το θεατρικό, γιατί εκεί θα κάνουν την απόλυτη ησυχία όλοι! Αν θέλετε, κλείστε μ ένα τραγούδι από όλους όσους συμμετείχαν. Μα μην αφήσετε μετά το θεατρικό να μπει όλο αυτό το υλικό που κάθε χρόνο στις γιορτές επαναλαμβάνεται!

Θυμάμαι, τη μέρα της γιορτής τους, είχα άγχος. Είχα πάει πίσω, στα «παρασκήνια» να τους πω καλή επιτυχία. Ήταν κι αυτά τα δόλια μέσα στο άγχος.  Όμως στην ουσία ένιωθαν ελεύθερα κι ήταν τα άτιμα τόσο όμορφα, τόσο χαριτωμένα όλα. Ήθελαν τόσο πολύ να πάνε καλά όλα! Εγώ το έπαιζα άνετη βέβαια. Τελικά βρεθήκαμε, λίγο πριν ξεκινήσει η γιορτή, να κάνουμε παράνομα τσιγάρο σε μια γωνία μέχρι που μας έπιασε μια καθηγήτρια!!!

Τελικά τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά, υπό συνθήκες! Οι συμμαθητές τους, όχι μόνο είχαν σιωπήσει από κάτω, αλλά στο τέλος τους έριξαν ένα χειροκρότημα, μα ένα χειροκρότημα, που το ευχαριστήθηκαν παιδιά, συγγενείς και εκπαιδευτικοί.

Εγώ φυσικά πήρα άλλα δύο ντεπόν εκείνη την ημέρα!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην απογοητευτείτε αν οι πρόβες σας, τα ηχητικά, τα σκηνικά κλπ δεν πάνε τόσο καλά ή όπως τα είχατε στο μυαλουδάκι σας! Θα δείτε, πως όταν ανέβουν στη σκηνή, τα παιδιά μεταλλάσσονται και γίνονται θαύματα!!!

Πολύ καλή σας επιτυχία και όλα θα πάνε καλά… έτσι για αλλαγή!!!

 

 

Αν τα έχετε όλα αυτά και σας λείπει το έργο, τότε εγώ θα σας κάνω δώρο    το μονόπρακτο “Μια επικίνδυνη … Ειρήνη

και τη μουσική του επένδυση  

Τι πρέπει να κάνετε εσείς; Τρία απλά βηματάκια :
  1.  Να γράψετε ένα σχόλιο στο “guestbook” της σελιδας μου !
  2. Να κάνετε μια δημόσια κοινοποίηση στον τοίχο σας [αν έχετε προφίλ στο facebook], το σύνδεσμο : (http://mkitra.com/theatrika)
  3. Να μου γράψετε ένα μήνυμα ΕΔΩ για να σας στείλω το υλικό!

Σε πολύ λίγο χρόνο, τα δωράκια σας θα έρθουν ηλεκτρονικά κι έτοιμα για να … μεγαλουργήσετε!!!